Subscribe Twitter

donderdag 13 oktober 2016

Nederlandse man poetst erop los

De Nederlandse man scoort goed als het gaat om schoonmaken en opruimen. Wereldwijd zijn de Nederlandse vrouwen het meest te spreken over de prestaties van de man in het huishouden. Slechts 22 procent zou willen dat haar man wat vaker de handen uit de mouwen steekt. Hiermee steekt de Nederlandse man met kop en schouders boven die van andere landen uit. India staat op de tweede plaats waar 34 procent van de vrouwen wil dat haar man wat vaker bijspringt.

Dit blijkt uit het wereldwijde Hygiene Matters-onderzoek van SCA, marktleider op het gebied van hygiëneproducten en bekend van merken zoals Tork, Tena, Libresse, Edet, Demak’Up, Tempo en Plenty. In het onderzoek werden 12.000 respondenten uit twaalf landen ondervraagd over onder andere hygiënekwesties in huis.

Naast opruimen en poetsen zijn de Nederlandse vrouwen ook op het gebied van de was doen en het inkopen van hygiëneproducten het meest tevreden over de bijdrage van de man. Als het gaat om de verzorging van de kinderen doet de Zweedse man het echter nog iets beter. Van de Zweedse vrouwen verwacht slechts 13 procent meer medewerking van haar partner op dit gebied, bij Nederlandse vrouwen ligt dit op 17 procent. De Chinese man scoort gemiddeld het laagst op alle fronten, ruim 40 procent van hun vrouwen verwacht meer support in het huishouden. Samen het huis poetsen en de kinderen verzorgen heeft ook een positieve invloed op de relatie, want stellen in Zweden en Nederland maken het minste ruzie met hun man over het huishouden.

0 reacties:

Een reactie posten