Subscribe Twitter

woensdag 19 oktober 2016

Nederlander eet gezonder

Vijfenvijftig procent van de Nederlanders geeft aan dat zij het afgelopen jaar gezonder zijn gaan eten. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek door bureau GfK in opdracht van de Rabobank. Vooral dertigers maken zich druk om wat zij eten. Gezond hoeft niet duurder te zijn. Zo’n 86 procent van de ondervraagden zegt gezonder te eten door minder ongezonde producten in huis te halen. Daarnaast lijkt de sterke opmars van biologische voeding niet los te kunnen worden gezien van de toegenomen aandacht voor gezonder eten. Gezondheid wordt door consumenten aangegeven als de belangrijkste reden om voor biologisch te kiezen.

Keurmerken en claims van leveranciers worden relatief weinig gebruikt om een keuze voor gezondere voeding te maken. Sebastiaan Schreijen, analist Food & Agri Nederland bij de Rabobank: “Dat consumenten sterk gefocust zijn op gezonde voeding hadden we wel verwacht. Dat deze groep mensen echter aangeeft relatief weinig vertrouwen te hebben in de informatie van producenten en winkeliers is toch verrassend. Over het etiket – veruit de belangrijkste informatiebron voor de consument – zegt meer dan een kwart van de ondervraagden dat het duidelijker en transparanter moet. Dat is een duidelijke opdracht voor de industrie.” Een meerderheid van de Nederlanders, vooral onder de 50-plussers, zien hier een taak voor de overheid om de consumptie van ongezonde voeding terug te dringen.

Uit het onderzoek naar voren dat vooral dertigers de meest kritische consumenten zijn. De gemiddelde dertiger staat sceptischer tegenover de informatievoorziening omtrent gezond voedsel en is het afgelopen jaar meer dan mensen uit andere leeftijdsgroepen gezonder gaan eten. Ook de biologische voedingsindustrie heeft een goede klant aan de dertiger. 

0 reacties:

Een reactie posten