Pages

Subscribe Twitter

donderdag 18 augustus 2016

Vrouwen doen was voor Nederlandse man

Hoe staat het met de hygiëne in Nederlandse huishoudens? Dat zocht SmartStudentDeals.nl, in samenwerking met NovioResearch, uit door een onderzoek onder meer dan 1000 Nederlanders. Opvallend is dat mannen vaker hun bed verschonen dan vrouwen, maar dat 1 op de 3 mannen zelf nooit de was doet en dit lekker aan een ander overlaat.

Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 5 jongeren nooit zelf wast omdat iemand anders dat voor hen doet. Onder 18-25 jarigen is dat percentage zelfs 2 keer zo groot als onder 26-34 jarigen. Opvallend is dat 1 op de 3 Nederlandse mannen aangeeft de was zelfs helemaal nooit te doen. Reden daarvoor kan zijn dat vrouwen de was voor mannen doen want 93,7% van de vrouwen geeft namelijk aan de was vaker te doen.

Ongeveer één op de zes jongeren verschoont maar 1x per maand hun bed. Wat betreft kleding zijn ze vrij schoon, bijna twee derde van de jongeren trekt om de dag een schone broek of rok aan. Toch geeft 15% van de jongeren aan vaak de hele week dezelfde broek of rok te dragen. Gemakzucht en het feit dat veel jongeren op kamers wonen kunnen als oorzaak worden gezien.

Qua afwasgewoontes lijkt er hoop te zijn voor studenten die zich ergeren aan die eeuwige berg afwas. Zo geeft slechts 1 op de 10 jongeren aan de afwas maar één keer per week te doen. Daarentegen doet ruim een derde de afwas zelfs iedere dag. Tot slot geeft meer dan de helft van de jongeren van 18-34 jaar aan nooit de afwas te doen omdat ze een vaatwasser hebben.

0 reacties:

Een reactie posten