Subscribe Twitter

woensdag 3 augustus 2016

Eerste webshop voor getinte vrouwen

De van oorsprong Jamaicaanse Karen Chapman zorgt met Shaydes.nl voor een primeur in Nederland. Dinsdag 2 augustus worden de eerste webshop en het eerste lifestyle magazine over speciale make-up voor getinte vrouwen gelanceerd.

In Nederland wonen ruim 330.000 vrouwen met een donkere huid. Wat in Amerika en de UK al heel gebruikelijk is, was er hier nog niet: een webshop met speciale make-upartikelen voor getinte vrouwen. ,

Buitenlandse online magazines met beautytips voor donkere vrouwen zijn er genoeg. Ook vrouwen in Nederland kunnen die in beperkte mate kopen. Een Nederlandstalig magazine voor die doelgroep was er nog niet, dus sprong Chapman ook in dat gat. ,,Het is een lifestyle magazine geworden met interviews en verhalen over fashion, events, beauty tips en tips over haar. Het eerste nummer heeft als thema 'African beauty'. Daarin interviewen we bijvoorbeeld Afrikaanse ontwerpers die in Nederland wonen," vertelt ze. ,,In de fashion en beauty industrie wordt minder aandacht besteed aan donkere vrouwen. Daar wil ik verandering in brengen. Daarom gaan wij in elke editie black owned businesses in de schijnwerpers zetten."

Het Shaydes Magazine verschijnt zes keer per jaar en is te koop op de website. Shaydes verkoopt onder meer producten van het in Amerika populaire Black Radiance Cosmetics. Chapman: ,,Het is onze missie om vrouwen te inspireren. Wij willen vrouwen helpen om zichzelf mooi(er) te maken en ook om uit te drukken wie ze zijn. De meeste van onze producten zijn gemaakt door donkere vrouwen voor donkere vrouwen."

0 reacties:

Een reactie posten