Subscribe Twitter

donderdag 25 augustus 2016

Alle verse kipproducten Vomar duurzaam

Vomar Voordeelmarkt heeft haar doelstelling voor de verduurzaming van het verse kipassortiment ruimschoots behaald. Inmiddels is alle reguliere kip verdwenen uit het versassortiment en hebben alle verse kipproducten minimaal één Beter Leven-ster of Pluimgarantie.

In maart van dit jaar liet Vomar al weten per 1 september alle reguliere kip, in de volksmond beter bekend als de 'plofkip', uit het schap met verse kipproducten te zullen halen. Inmiddels heeft de supermarktorganisatie ook haar grillartikelen omgezet naar kip met Pluimgarantie. Daarmee heeft Vomar haar eerder gecommuniceerde doelstelling dus ruimschoots behaald.

Eind vorig jaar bestond het kipassortiment van Vomar Voordeelmarkt al voor bijna de helft uit verse kipproducten met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Dat is vlees van kippen die onder andere met graan gevoerd worden en meer ruimte, daglicht en een overdekte uitloop hebben. De andere helft van het kipassortiment was toen al deels omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras, de zogenoemde kip met Pluimgarantie.

0 reacties:

Een reactie posten