Subscribe Twitter

dinsdag 28 juni 2016

De beste onderdelen voor witgoed (i.m.)

Wist je dat in ruim 70% van de gevallen dat we een nieuw stuk witgoed aanschaffen dit eigenlijk helemaal niet nodig is? Heel veel storingen aan een huishoudelijk apparaat zijn namelijk heel goed zelf te verhelpen. Het vervangen van een wasmachinepomp of een nieuw verwarmingselementje plaatsen is helemaal niet zo ingewikkeld als dat het lijkt. Waar je wel even op moet letten als je losse onderdelen koopt, is dat je een onderdeel neemt dat gemaakt is voor dat desbetreffende model en merk.

In sommige gevallen kan je toe met een zogenaamd alternatief of universeel onderdeel, maar zelfs dan doe je er goed erop te letten dat bij artikel of op de verpakking aangegeven staat dat het onderdeel geschikt is voor die en die merken. Voordat je een onderdeel koopt, ongeacht voor welk huishoudelijk apparaat, is het ook heel belangrijk dat je het merk- en typenummer van de machine bij de hand hebt. Je vindt deze nummers aangegeven, op plaatjes of stickers, aan de binnenkant van de deuren, ergens aan de zijkant onderaan of aan de achterzijde.

Waar koop je witgoed onderdelen
Je bent inmiddels zo ver dat de wasmachine in zo'n 25 stukken over de vloer van de bijkeuken uitgespreid ligt. Je hebt ook de boosdoener van het ratelende geluid gevonden: de schokbreker. Je volgende stap is een nieuw onderdeel te pakken zien te krijgen. Tegenwoordig gaat dat het makkelijkste via internet. Partsnl is bijvoorbeeld een van de grootste onderdelenshops van Nederland en het moet wel een heel raar lopen willen zij het niet hebben. Het voordeel van online shoppen naar onderdelen is dat de kans vrij groot is dat je het juiste onderdeel ook echt vindt. Wellicht herinner je je nog de frustratie van naar de winkel rijden, parkeerplaats zoeken, uren graven in bakken waarbij alle stukken door elkaar liggen en vervolgens alsnog met lege handen naar huis af te druipen.

0 reacties:

Een reactie posten