Subscribe Twitter

dinsdag 26 april 2016

Nederlanders tevreden over kwaliteit voedsel

Nederlanders geven de levensmiddelenindustrie gemiddeld een 6,8 als rapportcijfer. Dat blijkt uit de eerste Waarderingsmeter Levensmiddelenindustrie: een onderzoek naar de waardering en het vertrouwen in de levensmiddelenindustrie onder meer dan duizend Nederlanders. Het onderzoek is uitgevoerd door Motivaction in opdracht van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

Consumenten zijn positief over de kwaliteit van het voedsel in Nederland en ze zijn over het algemeen tevreden met de inzet van de industrie op het gebied van voedselveiligheid en de voedingswaarde op de verpakking. Toch maken consumenten zich ook zorgen, het meest over toevoegingen in producten. Andere thema’s waarop de levensmiddelenindustrie in de ogen van consumenten nog verbeterslagen moet maken, zijn milieu en dierenwelzijn.

Hoewel 44 procent van de consumenten (zeer) veel vertrouwen zegt te hebben in de levensmiddelenindustrie, geeft meer dan de helft aan dat ze vinden dat voedsel te veel gemanipuleerd wordt. Minder dan een kwart vindt dat bedrijven in de levensmiddelenindustrie eerlijk zijn over welke ingredi├źnten er in producten zitten.

Consumenten hebben hun twijfels over de inzet van de levensmiddelenindustrie op gezondheid en duurzaamheid. Zo vindt slechts een kwart dat de levensmiddelenindustrie er alles aan doet om hun producten zo gezond mogelijk te maken. Minder dan een-derde vindt dat de industrie zich voldoende inzet om duurzame producten te produceren.

2 reacties:

Peter Gerit Groen zei

Ben zeker niet tevreden over aanbod in supermarkten.
Veel ouwe troep, slechte kwaliteit
en te duur.
Verse groenten vaak niet
gekoeld (dagen lang) (bacterieen vieren feest.!


Peter Gerit Groen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Een reactie posten