Pages

Subscribe Twitter

donderdag 14 april 2016

Nationale Opening Aspergeseizoen

Op het ss Rotterdam is vanmiddag het nationale aspergeseizoen 2016 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2016 onthuld. Tweesterren chefkok François Geurds is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2016. De opening is afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

Alweer voor de vijftiende keer werd, geheel volgens traditie op de tweede donderdag van april, het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur, aan wie ook de oorkonde en het eerste kistje asperges zijn overhandigd. De opening vond plaats op het ss Rotterdam, het stoomschip dat ruim 40 jaar de wereldzeeën heeft bevaren. Sinds 2008 heeft het ss Rotterdam een definitieve ligplaats in de Maashaven, op de kop van Katendrecht, met een werelds uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam.

Met het thema Proef de lente! Met de stroom mee, onderdeel van de nationale aspergecampagne Proef de lente! van het Nederlands asperge centrum, wordt verwezen naar de reis vanuit de bakermat van de Nederlandse asperges naar Rotterdam. Maar liefst 95% van alle Nederlandse asperges komt uit zuidelijk Nederland, al worden er ook in de rest van het land steeds meer asperges geteeld. De Maas vormt de verbinding tussen het aspergegebied en Rotterdam.

0 reacties:

Een reactie posten