Subscribe Twitter

donderdag 5 november 2015

Mannen verschonen ondergoed niet dagelijks

Een op de drie mannen trekt niet elke dag een schone onderbroek aan. 10 procent van de mannen doet dat zelfs maar drie keer of minder per week. Dit blijkt uit onderzoek van Smartstudentdeals.nl in samenwerking met Noviodata. Ruim duizend Nederlandse respondenten werd gevraagd hoe vaak ze schoon ondergoed uit de kast trekken. Een op de vijf Nederlanders doet dit niet elke dag.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Nederlandse jongeren (18-25 jaar) hun ondergoed niet dagelijks verschoont. Bijna een tiende (9,4%) van de Nederlandse jongeren in de leeftijd 18-25 jaar verschoont zijn of haar ondergoed zelfs maar drie keer of minder in de week. Van de jongeren die niet dagelijks het ondergoed verschoont is 78 procent man.

Dit hoge percentage onder jongeren is opvallend aangezien het algemeen bekend zou moeten zijn dat hoe vaker ondergoed verschoond wordt er minder kans is op nare geurtjes. Vanuit hygiƫnisch oogpunt is het dan ook raadzaam ondergoed dagelijks te verschonen. Bij ouderen (46-65 jaar) is zelfs 82 procent van de mensen die niet dagelijks hun ondergoed verschonen man.

Alhoewel de was doen het klusje is waar de doorsnee Nederlander het minste hekel aan heeft, laat toch een op de tien de was meestal door hun moeder doen. Het zijn vooral jongeren en vrijgezellen die de was het vaakst bij moeder afleveren. Bij jongeren gaat het om 54 procent, bij vrijgezellen om 30 procent. Van de respondenten die hebben aangegeven dat ze een relatie hebben, laat slechts 4 procent de was door hun moeder doen.

Verder doen meer vrouwen (79%) dan mannen in Nederland hun eigen was. Bij 1 op de 3 mannen is het de partner die meestal wast. Terwijl bij slechts 2 procent van de vrouwen de partner meestal de was doet. Opvallend is ook dat hoe ouder de man, hoe vaker de was door de partner wordt gedaan. Bij jonge mannen (18-25 jaar) is dat nog geen 10 procent, terwijl bij mannen in de leeftijd van 46 tot en met 65 jaar bijna de helft hun partner de was laat doen.

0 reacties:

Een reactie posten