Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 24 november 2015

Slimme speelkaarten

Roken en drinken voor ze achttien zijn? Dat zien de meeste ouders hun kinderen liever niet doen, zo blijkt uit cijfers van NIX18. 71% van de ouders vindt het normaal dat hun kinderen niet roken en drinken voor hun 18e, maar het blijkt vaak nog knap lastig het onderwerp thuis bespreekbaar te maken. Om deze vaders en moeders een handje te helpen introduceert NIX18 de “Aankaarten”. Deze kaartjes passen in vijf bekende gezinsspellen. Ouders kunnen daarmee makkelijker afspraken maken over het gebruik van sigaretten en alcohol. Tijdens het Kolonisten, pimpampetten of Weerwolven komt er vanzelf een kaartje in het spel dat het onderwerp op tafel brengt. Dan is het voor vader of moeder alleen nog een kwestie van afronden. Hoe je ‘m ook maakt, NIX is de afspraak.

Steeds meer ouders vinden het normaal om niet te roken en niet te drinken onder de 18; 31% van de ouders maakt deze afspraak al met betrekking tot alcohol en al 52% van de ouders maakt een afspraak over roken. Om ouders te helpen tot actie over te gaan, hebben de fabrikanten van de vijf meest populaire gezinsspellen de krachten gebundeld. Bij Kolonisten van Catan, 30 seconds, Party&CO, Pim Pam Pet en Weerwolven zit een gratis setje Aankaarten. Deze echte spelkaarten passen, als een onverwachte surprise, naadloos in het spel. In totaal zijn er 160.000 setjes geproduceerd.



Aankaarten zijn speelkaarten met een hint, opdracht of vraag die gaat over NIX. Dat geeft ouders de gelegenheid om tijdens een spelletjesavond over de afspraak te beginnen. Het enige wat pa of ma even moet doen is de Aankaarten ongezien aan het spel toevoegen, daarna gaat het (bijna) vanzelf. De Aankaarten worden verspreid via Intertoys en Bart Smit. Zowel de speelgoedketens als de spellenfabrikanten doen onbezoldigd mee.

0 reacties:

Een reactie posten