Subscribe Twitter

donderdag 12 november 2015

Herfstmosselen van 'topkwaliteit'

Vier maanden na de start van het mosselseizoen hebben Zeeuwse mosselen zich zeer goed verder ontwikkeld. De mosselen zijn afgelopen periode doorgegroeid tot een topkwaliteit. Dit komt onder andere door de goede weersomstandigheden van afgelopen weken. De groei van mosselen is afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. De jonge mosselen die nu op de veiling worden aangevoerd hebben een bijzonder goede kwaliteit.

'De mosselen zijn afgelopen maanden fors gegroeid. De schelp is groter en ze hebben een prachtig vleesgewicht. Ze hebben een groeispurt doorgemaakt', aldus mosselkweker Jos Steketee. 'Deze maanden zijn de mosselen altijd mooi van kwaliteit. Dit jaar zien we in deze periode helemaal een prachtproduct'. Deze herfstmosselen worden door de mosselkwekers nu volop geoogst en aangevoerd op de veiling in Yerseke.

De Gezondheidsraad presenteerde afgelopen maand nieuwe adviezen voor de schijf van vijf. In dit voedingsadvies wordt aangeraden om minimaal één keer per week vis te eten. Mosselen passen met een hoog gehalte gezonde eiwitten goed in een verantwoord voedingspatroon.

0 reacties:

Een reactie posten