Subscribe Twitter

zondag 18 oktober 2015

Niet in het riool

Vrijdag heeft wethouder van openbare ruimte, Renske Helmer-Englebert in Nijmegen Noord, het startsein gegeven van de Nijmeegse variant van de landelijke campagne ‘Niet in het riool’. De wethouder bracht, geflankeerd door Nijmeegse Annie, het belang van deze campagne onder de aandacht. Samen met andere gemeentes ondersteunt de wethouder de campagne van Stichting RIONED die zich vooral richt op het tegengaan van schoonmaakdoekjes in het riool. Deze doekjes zorgen geregeld voor vastlopers, verstoppingen en andere problemen. Dit leidt tot onnodig veel kosten voor onderhoud en ontstoppingen.

Tijdens de startbijeenkomst gaf de wethouder aan dat geen rommel in het toilet net zo gewoon moet zijn als het scheiden van afval zoals papier, glas, gft en restafval. Wethouder Renske Helmer-Englebert deelde samen met Nijmeegse Annie afvalbakjes uit voor op het toilet om daar voortaan de hygiƫnedoekjes, snoetenpoetsers en tissues in te doen.

 

1 reacties:

Leonoor zei

Ik geloof dat iedereen dat wel weet toch? Dan is het een kwestie van houding en gedrag dat aangepakt moet worden. Misschien ook weer zonder voor de rioolreiniginsdiensten...

Een reactie posten