Subscribe Twitter

donderdag 11 september 2014

Stormloop op sinterklaasspeelgoed

Nadat de Amerikaanse speelgoedfabrikant Fisher-Price deze week aankondigde Zwarte Piet-speelgoedpoppetjes uit het assortiment te halen, verkocht online speelgoedhandel Lobbes.nl in recordtempo het sinterklaasspeelgoed uit. 

Fisher-Price haalt Zwarte Piet-speelgoedpoppetjes uit het assortiment.Fisher-Price meldde op Twitter een speciale Sinterklaasversie van speelgoedserie ‘Little People’ uit het assortiment te halen. De fabrikant kreeg klachten over racisme uit Nederland. De Zwarte Pieten-figuurtjes werden speciaal ontworpen voor de Benelux. Na de aankondiging volgde er een stormloop op het betreffende speelgoed bij speelgoedhandel Lobbes.nl.

Het terugtrekken van het sinterklaasspeelgoed gebeurde na een klacht van het Nederlandse Twitteraccount MAD Mothers. Fisher-Price besloot vervolgens geen Sinterklaasspeelgoed meer te leveren aan winkels. Dit betekent dat alleen de voorraad die nu nog in de winkels ligt, verkocht kan worden.

“In alle jaren dat Lobbes.nl Fisher-Price Sinterklaassets verkoopt, hebben we nog nooit zulke grote aantallen van de speelgoedset verkocht op één dag.” Vertelt Lobbes.nl-directeur René Lobbes. “De set is een collector’s item geworden. Inmiddels zijn de laatste series verkocht en is het artikel van onze webshop verdwenen.”

0 reacties:

Een reactie posten