Pages

Subscribe Twitter

dinsdag 12 augustus 2014

E-Coli in rauwmelkse Franse kazen

De NVWA meldt dat er in diverse rauwmelkse kazen van een Franse producent de E-coli bacterie is aangetroffen. De bacterie kan een ernstige voedselinfectie veroorzaken.
Het gaat om de kazen Saint Felicien, Saint Marcelin IPG, Sechon de Vache en Tommes du Dauphine.

Alle kazen zijn afkomstig van Franse producent Etoile du Vercors en hebben een houdbaarheidsdatum die ligt tussen 4 augustus en 3 september 2014. De besmetting met de bacterie Escherichia coli 026 H11 kan een ernstige voedselinfectie veroorzaken, die gepaard gaat met maag-darmklachten en soms koorts. In zeer ernstige gevallen kunnen nierstoornissen optreden bij jonge kinderen.

Er wordt geadviseerd om de kaas niet te eten en weg te gooien. De kazen zijn verkocht in groothandels, kaashandelaren, horecabedrijven en supermarkten. Meer informatie over deze waarschuwing is te vinden op de website van het NVWA.

0 reacties:

Een reactie posten