Pages

Subscribe Twitter

vrijdag 8 augustus 2014

Besparen door op maat te koken

Bijna elke Nederlander zegt z’n steentje bij te dragen aan het verduurzamen van de voedselketen. Dat doen we vooral door verspilling tegen te gaan, antwoordt maar liefst 94 procent in onderzoek van Het Planbureau voor de Leefomgeving. Een derde van de ondervraagden gooit nooit iets weg. Gemiddeld verdwijnt per persoon 15 kilo voedsel per jaar in de vuilnisbak. Denken we. Want uit recente onderzoeken blijkt dat de Nederlander veel meer goed eten weggooit: gemiddeld bijna 50 kilo per jaar.

De meest genoemde reden om verspilling te vermijden, is dat het goed is voor de huishoudpot. Ook vinden Nederlanders dat voedsel weggooien ‘niet hoort’. Daarom willen we ook best meer doen om te voorkomen dat voedsel onnodig bij het afval belandt. Maar in het dagelijks leven valt dat nog niet mee. Ruim 30 procent van de ondervraagden vindt het lastig om de goede hoeveelheid eten te koken. Op de 2e plaats staat ‘bij twijfel gooi ik iets weg, want ik wil niet het risico lopen om ziek te worden’, gevolgd door ‘ik koop ruim in, want ik wil niet te weinig voedsel in huis hebben’.

0 reacties:

Een reactie posten