Subscribe Twitter

donderdag 19 juni 2014

Einde Nederlandse aspergeseizoen

24 juni is alweer de laatste dag van het Nederlandse aspergeseizoen en dus zullen we weer tot april volgend jaar moeten aftellen om van deze seizoensgroente te kunnen genieten. 2014 gaat bij het Nederlands asperge centrum de boeken in als een mooi, vroeg seizoen waarin belangrijke stappen zijn gemaakt in samenwerking en het consumentenbereik de doelstellingen wederom oversteeg.

In februari schrok de media wakker door een bericht over de eerste asperges en meldde dat het aspergeseizoen was begonnen. Het ging om kasasperges die vroeger waren door de hoge buitentemperatuur waardoor telers minder stookkosten hadden. Het aanbod was beperkt en het duurde nog tot medio maart voordat de asperges 'van volle grond' zonder hulpmiddelen konden groeien.

De officiële Nationale opening van het aspergeseizoen op 10 april in Noordwijk zorgde landelijk voor veel publiciteit door de spectaculaire introductie van de nieuwe ambassadeur: presentatrice Vivian Reijs verraste namelijk de gasten in Grandhotel Huis ter Duin door per helikopter te arriveren! Als voedingscoach lichtte ze de opening en 'Proef de lente!' nog eens toe in Shownieuws en benadrukte hoe gezond en lekker asperges zijn.

Consumenten werden door de campagne 'Proef de lente!' drie maanden lang verrast en geïnspireerd om met asperges aan de slag te gaan. Door middel van social media, supermarktacties, proeverijen, open dagen bij telers en tijdens evenementen zoals de Libelle Zomerweek genoten meer dan 24 miljoen mensen van deze heerlijke groente. De prijs en het aanbod bleven redelijk constant.

0 reacties:

Een reactie posten