Subscribe Twitter

woensdag 30 april 2014

Nooit meer veters strikken


Kickstarter Clicktight Video from Jurrien Theuvenet on Vimeo.

Jurriën Theuvenet (33) uit Amsterdam, bedacht de oplossing tegen veters strikken: ClickTight. Dit is een simpele, fijne innovatie, waarmee je in met één klik je schoenveters vast of los maakt.
Twee jaar geleden kwam Theuvenet op het idee, nadat hij tijdens het surfen meerdere malen merkte dat de veters in zijn zwembroek los kwamen. Om gênante situaties te voorkomen en als alternatief voor de dubbele knoop die in zijn buik drukte bedacht hij een systeem die de krachten van de zee kon weerstaan en plat was. Terug in Amsterdam vroegen steeds meer hardloopvrienden of ze de eerste prototypes op hun hardloopschoenen konden gebruiken. Het gebruik op hardloopschoenen beviel zo goed dat hij zich in de doorontwikkeling op het klemmen van schoenveters heeft gefocust.
ClickTight heeft in de finales gestaan van de New Venture Business Plan competitie en de Philips Innovation Awards in 2012. Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling, in samenwerking met onder andere TNO, is het product klaar voor productie.
Het is één van de laatste projecten dat via de Amerikaanse route op Kickstarter staat voordat het populaire platform ook in Nederland gelanceerd wordt. Tot en met 19 mei 2014 staat ClickTight op Kickstarter.com. Via crowdsourcing wordt het benodigde bedrag van $ 10.000 opgehaald om de productie en assemblage van ClickTight voor een groter publiek op te zetten.
De platte bovenkant van de ClickTight leent zich goed voor een verscheidenheid aan designs. Ze zijn er in verschillende kleuren en passen op alle gangbare sportveters. Er is zelfs een reflecterende variant waarmee je goed zichtbaar bent in het donker en een variant die aan te passen is met een eigen print of afbeelding.
"Het werkt echt!" zegt Olympisch atleet Hans Koeleman die er zonder problemen de Comrades Marathon van 89 kilometer mee uitliep. Ook Noah Schutte Nederlands kampioen junioren op de 10 kilometer en tientallen andere hardlopers zijn erg positief over Theuvenets vondst.

0 reacties:

Een reactie posten