Subscribe Twitter

zondag 9 maart 2014

Zoet, zoeter, zoetst!Wie niet teveel suiker wil eten kan in de koffie of thee een zoetje gebruiken. Deze suikervervangers worden gemaakt op basis van verschillende zoetstoffen. Wat zijn de verschillen tussen die stoffen? Welk zoetje smaakt het best?
Op een bouwplaats in Zoeterwoude hebben veertig bouwvakkers in hun koffiepauze tien verschillende zoetjes getest. Daar wordt langs de snelweg een bedrijfspand gebouwd voor NEM Energy. De bouwvakkers letten op smaak en eventuele bijsmaak van de zoetjes. Ook bekijken ze of de verpakkingen makkelijk werken en de zoetjes goed oplossen.
In Nederland zijn zoetjes op basis van verschillende zoetstoffen op de markt. Veel zoetjes bestaan uit een mengsel van deze stoffen. Zoetstoffen zijn honderden keren zoeter dan suiker. Daardoor heb je er maar een heel klein beetje van nodig om een drankje te zoeten. Kassa testte tien merken met de zoetstoffen aspartaam, acesulfaam-k, sacharine, cyclamaat, sucralose, stevia en tagatose. Stevia en tagatose zijn natuurlijke zoetstoffen die in de natuur voorkomen. Aspartaam, sacharine, cyclamaat, acesulfaam-k en sucralose zijn kunstmatige zoetstoffen.

0 reacties:

Een reactie posten