Subscribe Twitter

woensdag 12 maart 2014

Breidagen in Amersfoort


Op 15 en 16 maart vinden de Breidag en Haakdag plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een nieuw en hip evenement dat inspeelt op de trend van dit moment: breien en haken. Voor zowel de beginnende creatieveling, als voor gevorderden en experts, is er genoeg te doen met 60 stands, lezingen, theater, een Atelier Kunst (ver)Garen, gevarieerde en kwalitatieve workshops. Verder staat de aanwezigheid van diverse top ontwerpers en docenten garant voor 2 gezellige breidagen. Bovendien wordt er elke dag een bingo gespeeld waar je als bezoeker gratis aan mee kunt doen. Elke entreekaart wordt vergezeld door een nostalgische bingokaart.
De hoofdgast is de Noorse ontwerpster Tori Seierstad. Zij is gespecialiseerd in stranded knitting (een manier van kleur inbreien waarbij de draden achter het werk langs mee gevoerd worden). Ze ontwerpt kleurrijke wanten, mutsen en truien. In de laatste versie van het tijdschrift Twist Collective is een van haar patronen opgenomen. In Amersfoort geeft Tori diverse workshops en er is een meet & greet.
Op beide dagen zijn er vier lezingen die gratis te bezoeken zijn. Gieneke Arnolli, conservator van de textiele afdeling van het Fries Museum, verteld over hun collecties in antieke breiwerken. Colorist Loret Karman, ook verbonden aan het Van Gogh Museum, geeft een ‘Garenproeverij’. Hierin komen allerlei garens voorbij zoals super zachte Alpaca en wat is eigenlijk het verschil tussen kantgaren en gewoon breigaren?

0 reacties:

Een reactie posten