Subscribe Twitter

donderdag 7 maart 2013

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak (i.m.)

Al eeuwenlang maken mensen in het voorjaar hun huis schoon. Zin om dit ook eens de doen? Met een kortingscode HEMA schaf je de juiste producten voordelig aan. De voorjaarsschoonmaak werd van oudsher georganiseerd als je in de eerste zonnestralen de stofdeeltjes door het huis zag dwarrelen. Dan werden de mouwen opgerold en gingen de dames systematisch het hele huis door. Een flinke klus, maar met een bevredigend resultaat.

Zet alle ramen en deuren open zodat het flink door kan waaien. Haal meteen de gordijnen af en stop ze in de wasmachine. Rol het vloerkleed op en breng het naar buiten. Een ouderwetse mattenklopper, gewoon nog bij de HEMA verkrijgbaar, komt nu heel goed uit. Klop al het stof, haar en andere viezigheid stevig uit.

Stof vervolgens alles af, waarbij je bovenop de kasten begint en naar beneden werkt. Schuif daarna alle meubels aan de kant en ga flink in de weer met de stofzuiger. Ook in lastige hoekjes en achter kasten. Maak daarna een lekker sopje met een scheut allesreiniger. Neem alle planken en kasten nat af en dweil daarna de vloer.

Nog puf over? Dan is het tijd voor de keuken. Begin in de koelkast. Haal alles eruit, kijk of het nog goed is en gooi weg als dat niet het geval is. Maak vervolgens alles goed schoon, ook de rubbertjes. Moeilijke hoekjes gaan gemakkelijker met een wattenstaafje. De keukenkastjes zijn de volgende kandidaat: je zult versteld staan hoe vies een kast met servies kan worden! Haal hem helemaal leeg en sop hem uit.

Echte fanatiekelingen gaan daarna nog door naar het toilet en de badkamer. Een flinke scheut toiletreiniger in de potten, alle bad- en wcmatten in de was en een sopje door de wastafels. Ook de tegels, van zowel de vloer als de wanden, worden niet gespaard. Met een oude tandenborstel krijg je alle hoekjes netjes schoon. Met een actiecode Wehkamp koop je online leuke nieuwe accessoires, om je badkamer meteen helemaal voorjaarsproof te maken.

Ramen lappen hoort er ook bij, zodat je door stralende ruiten naar het mooie lentezonnetje kijkt. De binnen- én de buitenkant zijn aan de beurt. Fiets tot slot met je laatste krachten naar de bloemenzaak op de hoek voor een bos kleurige tulpen. Die heb je wel verdiend!

0 reacties:

Een reactie posten