Subscribe Twitter

dinsdag 12 maart 2013

Beste Markten van Nederland

Vandaag heeft het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) bekend gemaakt welke drie markten zich Beste Markt van Nederland 2013 mogen noemen. De winnaars zijn: De markt op vrijdag in Emmen, de zaterdagmarkt in Winterswijk en de markt op donderdag in Gulpen.
De jury heeft deze markten gekozen uit negen genomineerde markten, drie per categorie. De officiële bekendmaking en uitreiking van de prijzen is gedaan door Alex Brenninkmeijer (de Nationale Ombudsman), tijdens het congres van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) in Almelo. Behalve de titel krijgen de winnende markten van het HBD ook nog een feestje op de markt aangeboden.
Alle negen genomineerde markten zijn markten met sterke punten. Het assortiment, de ligging, de organisatie en de toegevoegde waarde is bij alle markten goed te noemen. Maar de drie winnaars hebben net dat kleine beetje meer dat ze tot winnaars maakt.
Emmen is een drukbezochte markt met een belangrijke rol voor het centrum van Emmen. Sterk aan deze markt is dat zij goed gebruik maken van nieuwe, sociale media. Zij zijn actief op Twitter en Facebook en hebben een uitgebreide en actuele website met de aanbiedingen. Een mooie manier van je markt onder de aandacht brengen. Winterswijk ligt tegen de Duitse grens en de markt trekt dan ook veel Duitse klanten. De organisatie van deze markt is goed, de branchering wordt op regelmatige basis bekeken en waar nodig aangepast. Het marktbestuur is actief, organiseert allerlei activiteiten en werkt daarbij samen met de Stichting Promotie Winterswijk. De markt heeft ook een eigen website. De winnende kleine markt in Gulpen, ligt mooi in het centrum. In de nabijheid zijn de winkels en horeca met in de zomer gezellige terrassen. Het is goed toeven, voor de lokale bezoekers en voor de toeristen die in Limburg met vakantie zijn. Het is een gewilde markt voor kooplieden, voor sommige branches is zelfs een wachtlijst.

0 reacties:

Een reactie posten