Subscribe Twitter

dinsdag 29 januari 2013

Geef een koe voor Malawi

Ieder jaar steunt Zuiver Zuivel een goed doel. Na de voorgaande succesvolle spaaracties met ontwikkelingsorganisatie Heifer Nederland gaat Zuiver Zuivel dit jaar koeien sparen voor Malawi. In samenwerking met Heifer willen wij een groot aantal boerinnen in Malawi, waaronder Gladys die op de actieverpakkingen staat, een koe schenken. Met deze actie krijgen gezinnen de kans op een betere toekomst en de mogelijkheid om uit de vicieuze cirkel van armoede te treden.
Vanaf 28 januari 2013 zal op alle kartonverpakkingen van Zuiver Zuivel onder de houdbaarheidsdatum een actiecode worden geprint. Consumenten kunnen de actiecodes verzamelen en via de actiewebsite www.actie.zuiverzuivel.nl invoeren op een digitale spaarkaart. Bij het invullen van iedere actiecode wordt een stukje van een koe gevuld. Een complete koe bestaat uit 20 stukjes. Wanneer de koe compleet is doneert Zuiver Zuivel e 2,- voor een koe voor Malawi. De spaaractie loopt tot en met 15 mei 2013, actiecodes worden tot eind april op de verpakkingen geprint. Een aantal Zuiver Zuivel producten zijn voorzien van een special actiepaneel, te weten: Demeter halfvolle melk, volle melk, karnemelk en Yomio en EKO halfvolle en volle melk. Op deze actieverpakkingen zal de actie duidelijk worden uitgelegd.
Iedere consument die meespaart kan dus bijdragen aan het welzijn van de bevolking in Malawi. Tevens kan de consument na een volgespaarde koe meedoen aan een geld terug actie en zo gratis een Zuiver Zuivel product proberen.
Gladys Chamoto is een prachtige jonge vrouw. Ze is getrouwd met Lewis Bongani Chamoto en samen hebben zij twee dochters, Efrida (2 jaar) en Patience (1 jaar 9 mnd). Ze wonen in het dorp Gomani in het Mchinji District van Malawi. Hun enige inkomstenbron is de opbrengst van de verkoop van gewassen zoals mais en aardappelen die ze verbouwen op hun land. Als dit zo door gaat kunnen ze later het schoolgeld van hun kinderen niet betalen.
Op 25 november 2011 ontvingen vrouwen in een nabijgelegen dorp melkkoeien van Heifer. Gladys heeft gezien dat door de komst van die koeien de gezinnen van de vrouwen nu dagelijks verse melk hebben. Slechts enkele maanden na de komst van hun koeien konden de vrouwen al melk gaan verkopen. Hierdoor stegen hun inkomsten al snel. De mest van de koeien gebruiken ze op het land waardoor die productie ook snel is toegenomen. Door het zien van deze fantastische resultaten hebben Gladys en haar man zich aangesloten bij deze melkveehouders groep. Zij hopen op deze manier met de hulp van Heifer ook een toekomst met voedsel- en inkomenszekerheid op te bouwen, net zoals hun mede groepsgenoten.

0 reacties:

Een reactie posten