Subscribe Twitter

vrijdag 14 december 2012

Pearle test ogen online

Als eerste Nederlandse optiekketen lanceert Pearle Opticiens de Online Oogtest: een tool waarmee mensen zelf hun zicht kunnen meten met behulp van een computer of laptop. Uit eerder onderzoek van de optiekketen, blijkt dat veel Nederlanders een bezoek aan de opticien uitstellen. Bijna de helft van de Nederlanders loopt te lang door met zichtklachten. Voor deze mensen verlaagt Pearle de drempel door een oogtest aan te bieden die via internet wordt afgenomen.
De onderzoeksresultaten laten zien dat er ruimte is voor verbetering. Eén op de tien Nederlanders heeft zijn ogen nooit laten testen. Bij jongeren onder de twintig is dit zelfs één op drie.
De Online Oogtest van Pearle is ontwikkeld in samenwerking met optometristen en geeft een goede indicatie van het zichtvermogen. De test is heel herkenbaar, omdat wordt gewerkt met elementen zoals een vorm- en kleurentest, die een opticien ook gebruikt. De Online Oogtest kan op een laptop of computer worden afgenomen en past zich automatisch aan de beeldschermgrootte aan. Naast uitstellers, is de test bedoeld voor mensen die het gemakkelijker vinden om thuis een oogmeting te doen, zoals ouderen. Zij kunnen in de vertrouwde omgeving van hun huiskamer bekijken of de reis naar de opticien echt noodzakelijk is.

0 reacties:

Een reactie posten