Subscribe Twitter

maandag 10 december 2012

Champagne met Nederlands tintje

Bruut Champagne is het eerste Nederlandse champagnemerk met formele certificering en met de classificatie récoltant-manipulant (RM). De classificatie betekent dat de champagne officieel erkend is en wordt gemaakt van druiven van eigen oogst, eigen wijngaard en in eigen kelders gerijpt. Bruut champagne wordt gebotteld in prachtige, hippe flessen. Op 8 december 2012 is het champagnemerk gelanceerd.
Vijf vrienden uit Den Haag met een passie voor champagne hebben in 2011 de handen ineen geslagen om een nieuw champagnemerk te lanceren. Aanleiding was het traditionele, klassieke imago van champagne en de matige kwaliteit van de -vaak dure- champagnes. De vrienden vonden dat dit beter kon: top champagne met een top uitstraling. Om de traditionele champagnemarkt met grote, machtige spelers te betreden, heb je lef nodig en moet je onderscheidend zijn. Juist die aspecten komen samen in Bruut. Bruut Champagne was daarmee een feit.
Samen met een prijswinnende champagneboer met eigen wijngaarden en de perfecte ligging en samenstelling van de grond heeft Bruut Champagne in juni 2012 officieel toestemming gekregen van het Comité Interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC) om als uniek Nederlands champagnemerk te mogen opereren.

1 reacties:

Joost Boode zei

Ter aanvulling: Je kan voor onze heerlijke champagnes terecht op: http://www.bruutchampagne.com

Verder kan je ons vinden op:
http://www.facebook.com/bruutchampagne
http://www.twitter.com/bruutchampagne

Een reactie posten