Subscribe Twitter

vrijdag 19 oktober 2012

Stokke maakt baby’s slimmer

Met de nieuwe Stokke Crusi en Stokke Scoot brengt de Noorse fabrikant Stokke twee nieuwe kinderwagens op de markt die vanwege hun bijzondere positie en hoogte de band tussen baby's en ouders versterken. Door de verstelbare reiswieg en het zitje kunnen baby's hun ouders beter aankijken en contact maken, waardoor ze volgens psychologen sneller de wereld kunnen ontdekken en die beter leren begrijpen.
Volgens de Amerikaanse ontwikkelingspsycholoog Suzanne Zeedyk, die onlangs nog een seminar gaf in Nederland, willen baby's zo dicht mogelijk bij hun moeder of vader zijn en hen aan kunnen kijken.
Vanuit de nieuwe Stokke kinderwagens zitten ze hoger, kunnen ze beter rondkijken en is het mogelijk een nauwere band met hun vader of moeder te krijgen. Zeedyk: ,,Het is makkelijk te denken dat baby's in staat zijn de wereld te zien, maar ze kunnen de wereld niet begrijpen zonder de hulp van een ouder. Als er bijvoorbeeld een grote hond langskomt, kijken baby's naar hun moeder om te weten of ze daar bang voor moeten zijn. Daarom is oogcontact zo belangrijk om in contact te blijven met je baby, ook al heb je je kind niet in je armen."
Volgens haar spelen de nieuwe modellen van Stokke goed in op deze theorie. ,,Het maakt echt uit voor baby's dat ze in staat zijn jou te zien en te weten dat je oplet. Daarom is de hoogte ook zo belangrijk. Je bent als baby dichter bij je moeder en vader of wie de kinderwagen ook duwt en kunt hen horen. Je kunt stemmen horen. Het ontwerp van kinderwagens helpt echt bij de ontwikkeling van het brein van baby's op een manier waar de wetenschap nog niet eerder aan heeft gedacht. Daar zou nog veel meer onderzoek naar gedaan moeten worden," aldus Zeedyk.
Stokke paste het innovatieve systeem van kantelbare zitjes en verstelbare hoogtes voor het eerst toe in zijn Xplory. In de nieuwe modellen Crusi en Scoot is dat verder geperfectioneerd. Volgens account manager Ewout Kamminga hanteert Stokke drie uitgangspunten bij de ontwikkeling van zijn kinderwagens. ,,Alles wat we maken moet in het belang zijn van het kind, het moet innovatief zijn en daarnaast moet het leuk, mooi en handig zijn," legt hij uit.
De nieuwe lichtgewicht modellen zijn multifunctioneel, ergonomisch, veilig en voorzien van veel gemak. Zo is de Stokke Scoot met één hand in te vouwen, wat bijvoorbeeld het instappen in trein of bus veiliger maakt. Dit model past ook als kinderstoel onder een tafel in een restaurant.
Het Noorse familiebedrijf Stokke is in 1932 opgericht en staat garant voor de ontwikkeling en productie van unieke, functionele en duurzame kinderproducten en -accessoires. In de afgelopen tachtig jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een succesvolle internationale leverancier van verschillende kinderproducten. Het familiebedrijf wordt op dit moment door de derde generatie geleid.

0 reacties:

Een reactie posten