Subscribe Twitter

woensdag 24 oktober 2012

AkzoNobel introduceert stickerfix

AkzoNobel, één van 's werelds grootste producenten van autolakken voor de reperatiesector, heeft onder de naam stickerfix een nieuw consumentenproduct ontwikkeld. stickerfix is een ultradunne zelfklevende folie, leverbaar in de lakkleur van vrijwel alle auto's. stickerfix is bedoeld voor kleine krasjes om die nagenoeg onzichtbaar te maken of om krasgevoelige plekken te beschermen.
Een verpakking stickerfix bestaat uit twee velletjes met voorgevormde stickertjes. Voor elk krasje (tot een lengte van ongeveer 7 centimeter) is een passende sticker te vinden die over de kras wordt geplakt voor een nagenoeg onzichtbaar resultaat. stickerfix is daarmee ideaal voor kleine beschadigingen die veroorzaakt worden door onder andere steenslag, autosleutels, portieren van andere auto's of een fiets die even de auto schampt in het verkeer. Eén verpakking is doorgaans meer dan genoeg om de auto vrij te maken van deze kleine krasjes of om krasgevoelige plekken (bijvoorbeeld bij de portiergrepen) te beschermen.
AkzoNobel heeft stickerfix ontwikkeld. Het kostte de ingenieurs van de AkzoNobel vestiging in Sassenheim enkele jaren om een ultradunne zelfklevende folie te ontwikkelen waar elke lak goed op blijft zitten en die extreme weersomstandigheden aankan. Bij het testen van de high-tech sticker is dankbaar gebruik gemaakt van de Formule 1: AkzoNobel is sinds 2008 partner van het Vodafone McLaren Mercedes Formule 1 team en levert voor de racewagens een ultragladde autolak. Maar na iedere race en training zat de auto vol kleine krasjes: met stickerfix lukte het de lak weer snel tiptop in orde te krijgen.
Een technisch hoogstandje is stickerfix zeker te noemen: slechts 0,15 millimeter dun, flexibel en bestaande uit een zelfklevend laagje, een sterke kunststof folie en hoogwaardige autolak, zelfs in 'metallic' en 'pearl'. Met stickerfix kan iedereen in minder dan een minuut in drie eenvoudige stappen een kras op de auto verbergen: Zoek een kras en verwijder stof en vuil met een zachte doek. Neem een sticker en plak die aan één kant van de kras. Strijk de sticker vervolgens zachtjes met de vinger vast. Doordat stickerfix niet alleen heel dun is, maar ook in de kleur van de lak geleverd wordt, is het stickertje al op korte afstand bijna niet meer zichtbaar.
Om de vele honderden lakkleuren snel te kunnen leveren, is stickerfix te bestellen via een speciale website. De databank van www.stickerfix.nl heeft de lakgegevens van vrijwel alle automerken gekoppeld aan kentekens. Wie op de website z'n kenteken invoert, kan zo eenvoudig de juiste kleur bestellen. Voor Euro 24,95 krijgt de consument binnen 24 uur een pakketje stickerfix opgestuurd waarmee tientallen krasjes nagenoeg onzichtbaar kunnen worden afgedekt. De stickers kunnen met een warme föhn zonder schade aan de autolak weer eenvoudig worden verwijderd.

0 reacties:

Een reactie posten