Subscribe Twitter

maandag 19 december 2011

Twijfel over cosmeticaverpakking

Het is slecht gesteld met het vertrouwen van de vrouw met betrekking tot de boodschap van cosmetica merken op de verpakking. 21,2 Procent van de vrouwen gelooft absoluut niet wat er op de verpakking van een huidverzorgingsproduct staat. 60 Procent denkt dat de helft wat er op de verpakking staat over de gebruikte ingrediënten twijfelachtig is. Slechts 3,9 procent gelooft alles wat er op de cosmetica verpakking staat.
Uit de vragenlijst die onder 367 vrouwen online is uitgezet blijkt dat veel vrouwen meer willen lezen over welke ingrediënten er worden gebruikt in huidverzorgingsproducten. Ook willen ze meer informatie over welke kunstmatige toevoegingen er in de producten zitten. Het onderzoek blijkt na afloop nog veel vragen op te roepen. Zo willen vrouwen bijvoorbeeld weten hoe cosmetica wordt geproduceerd en of de huidverzorgingsproducten echt wel natuurlijk zijn. Zij willen meer informatie over de ingrediënten die gebruikt worden nu natuurlijk of synthetisch zijn, het liefst in begrijpbare taal.
 Voor Bianca Krijgsman de Heij van de Natuurlijke Cosmetica Winkel komen de reacties bekend voor. “Ik krijg vaak de vraag welke ingrediënten bij cosmetica producten zijn gebruikt en waar die ingrediënten dan vandaan komen. De vrouw is van nature nieuwsgierig. Zo willen we graag weten waarmee bijvoorbeeld de kleur van de make-up wordt verkregen”, aldus Bianca. “Ik merk ook dat er veel vraag is naar tips voor het aanbrengen van make up. Natuurlijk zijn daar al veel bladen voor. Vanuit de Natuurlijke Cosmetica Winkel ben ik vooral met dit onderzoek benieuwd hoe bijvoorbeeld de damesbladen als raadgever worden geraadpleegd.”

0 reacties:

Een reactie posten