Subscribe Twitter

woensdag 26 oktober 2011

Suikervrije chocolade in Nederland

Dit najaar brengt Steviafoods uit Eindhoven als eerste in Nederland chocolade zonder suiker of kunstmatige zoetstoffen op de markt. De chocolade is geproduceerd door Barry Callebaut, één van de grootste chocoladeproducenten ter wereld in samenwerking met het Belgische chocoladehuis Cavalier. Als zoetstof wordt een 100 procent natuurlijk extract gebruikt van het plantje Stevia. De chocolade is fair trade gecertificeerd. Steviafoods is de exclusieve importeur en distributeur in Nederland, en introduceert de merken Cavalier en Chokay.
De verwachting is dat de komst van deze bijzondere lekkernij zonder suiker of kunstmatige zoetstoffen en ware revolutie onder chocoladeliefhebbers teweeg zal brengen. Volgens Lars Jacobs van Steviafoods is vanuit de markt al zeer veel belangstelling voor het nieuwe product. ''Dankzij de komst van deze 'schuldeloos genieten chocolade' is het van nu af aan mogelijk dat alle consumenten van chocolade kunnen genieten. Dit lekkers is niet ongezond: "de gebruikte zoetstof stevioside is volstrekt natuurlijk en bevat geen calorieën,'' aldus Carien Prince, directeur merk en strategie van Steviafoods.
Een belangrijk voordeel van de nieuwe chocolade is dat onder andere diabetespatiënten nu ook probleemloos kunnen genieten van chocolade, zonder concessies te hoeven doen aan de smaak, Prince: "Gewoon écht lekkere chocolade die wel mag! " Ook is de 'stevia-chocolade' niet slecht voor de tanden en niet verslavend. Het product is klinisch getest en veelvuldig gebruikt door mensen, zonder dat een nadelig effect werd geconstateerd.
Om de chocolade zonder suiker of andere kunstmatige zoetstoffen tóch die lekkere zoete smaak te geven, wordt voor het eerst gebruik gemaakt van Stevia. Dit is een plantje dat al eeuwenlang in de wereld wordt gebruikt als zoetstof, maar tot voor kort in Europa niet officieel werd toegestaan als voedingssupplement. Na een jarenlang toelatingstraject is met ingang van eind 2011 het gebruik ervan in producten in de Europese Unie echter wel toegestaan. Na ruim drie jaar aan de ontwikkeling van de suikerloze chocolade te hebben gewerkt, is Steviafoods nu klaar voor de grootscheepse introductie op de Nederlandse markt.
Het assortiment van Cavalier is bestemd voor grotere verkoopkanalen, het geheel nieuw te lanceren merk Chokay is exclusiever en zal in een kleiner circuit worden aangeboden en is vanaf half januari 2012 onder meer verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

0 reacties:

Een reactie posten