Subscribe Twitter

zaterdag 8 oktober 2011

'Blije mensen eten beter’

Welke invloed voeding heeft op de gemoedstoestand is niet eenvoudig aan te tonen. Er is wel veel bewijs dat mensen die zich goed voelen, beter eten. Daarover spraken Frans Kok (hoogleraar humane Voeding) en Laura Bouwman (universitair docent Gezondheid en Maatschappij) gisteren bij de officiële opening van het Food4You kennisfestival. “Ik word gelukkig van chocola”, had de Gelderse gedeputeerde Annemieke Traag gezegd tijdens haar voordracht aan de vele genodigden in Hotel de Nieuwe Wereld. “Laten we eens kijken wat onderzoek zegt over het verband tussen chocola en geluk”, reageerde Frans Kok, die na haar sprak. In chocola zit weliswaar tryptofaan, een stofje dat zorgt dat er in het brein serotonine vrijkomt, “maar om zoveel van die neurotransmitters aan te maken dat het een effect heeft op je gemoed, zul je zo’n tien plakken chocola moeten eten”, verklaarde Kok. Veel waarschijnlijker is daarom dat het vet en de suiker zorgen voor een energiek gevoel, concludeerde de hoogleraar.

0 reacties:

Een reactie plaatsen