Subscribe Twitter

vrijdag 3 juni 2011

Nederland snakt naar variatie op tafel

Nederlanders willen meer variëren aan tafel. Uit onderzoek van Uncle Ben’s blijkt dat 86% van de ondervraagden meer afwisseling wil in de gerechten die men ’s avonds eet. Maar een klein deel van de ondervraagden (11%) is zelf erg vindingrijk en eet steeds weer iets nieuws. Vooral huishoudens met kinderen willen meer verscheidenheid, slechts 8,7% eet zeer gevarieerd. Als basis voor de hoofdmaaltijd wordt het vaakste naar aardappelen gegrepen (27%), daarna volgen pasta (18%) en rijst (16%).
Onderzoeksbureau BCO (Bureau Consumenten Onderzoek) onderzocht in mei 2011 de eet- en kookgewoonten van 496 Nederlanders tussen de 25 en 49 jaar. 34% van de ondervraagden beslist per dag wat er gegeten wordt. Een kwart beslist één of meerdere dagen van te voren welke maaltijd de komende avonden op tafel staat. De belangrijkste motivatie voor de beslissing over wat er ’s avonds gegeten wordt, is waar men op dat moment trek in heeft.
Gemiddeld kost het 38 minuten om het avondeten te bereiden. Dit wijkt nauwelijks af van de gewenste tijd die men kwijt wil zijn om te koken, namelijk 36 minuten. Op de momenten waarop men geen zin heeft om te koken of laat thuis is, wordt er veelvuldig naar een ‘snelle maaltijd’ gegrepen. Ruim de helft van de ondervraagden eet weleens een magnetron maaltijd (53%). De respondenten gaven aan dat een magnetron maaltijd snel, makkelijk en ideaal is voor één persoon. Daarnaast zijn de kleine kans om de mist in te gaan, de lange houdbaarheid en het niet hoeven afwassen, belangrijke redenen om voor een magnetron maaltijd te kiezen. Uncle Ben’s speelt hierop in met de Express variant, een kant-en-klare magnetron rijst in 2 minuten.

0 reacties:

Een reactie posten