Subscribe Twitter

woensdag 9 maart 2011

Wie pakt z'n koffers: man of vrouw?

'De Nederlandse vrouw pakt de koffer in voor haar man'. Dit blijkt uit een telefonisch onderzoek van reisorganisatie World Ticket Center onder 500 samenwonende stellen. Aan hen werd de vraag gesteld: 'Wie van jullie pakt de koffer in voorafgaand aan een vliegreis?' Bij maar liefst 49 % van de stellen was het antwoord 'mijn vrouw', 34 % zegt 'wij doen dat ieder voor zich', 17 % van de vrouwen legt de spullen klaar en de man deelt de koffer strategisch in'. Opvallend is dat geen enkele man antwoordde de koffer in te pakken voor zijn vrouw. De reden hiervoor is volgens de ondervraagde vrouwen eenvoudig: 'mannen vergeten sneller belangrijke spullen en hebben minder organisatietalent'. Het aantal ondervraagde stellen dat ieder hun eigen koffer inpakt is gemiddeld 26 jaar of jonger en de stellen waarbij de vrouw de koffer voor haar man inpakt is de gemiddelde leeftijd minimaal 35+.
We kunnen uit het onderzoek opmaken dat de Nederlandse vrouw graag de touwtjes in handen heeft met het voorbereiden op vakantie en dat was volgens Marketing Manager van World Ticket Center Rémi Wouters te verwachten. 'In een eerder onderzoek, dat dateert uit september 2010, gaven de onderzoeksresultaten aan dat de vrouw de vakantie bepaalt en de man betaalt. Vrouwen houden nu eenmaal over het algemeen van organiseren en voorafgaand aan een vakantie is dat essentieel. Zelfs bij een zakenreis heeft 57 % van de ondervraagde vrouwen invloed op de kofferinhoud van de man.
World Ticket Center was daarnaast ook benieuwd hoe ver van tevoren mannen en vrouwen beginnen met het inpakken van hun koffer. 'Het inpakken vindt bij mannen gemiddeld 24 uur van tevoren plaats, terwijl de meeste vrouwen minimaal 3 dagen van tevoren al hun spullen klaarleggen.' aldus Rémi Wouters.

0 reacties:

Een reactie posten