Subscribe Twitter

donderdag 31 maart 2011

Nederlandse studenten veroveren Europa met Knetterzeep

Studentenbedrijf 'Knetterzeep' uit Arnhem mag zich de grote winnaar noemen van de International Trade Fair, een Europees evenement voor studentondernemers uit 24 landen, dat gisteren plaatsvond in het Slowaakse Bratislava. Naast de overall prijs, wonnen zij de eerste prijs in de categorie Beste stand. De jury was erg onder de indruk van hun performance, inventiviteit en marketing- en salesaanpak. Iveta Radicová, de premier van Slowakije, reikte de prijzen uit.
Het Nederlandse studentbedrijf van het ROC Rijn IJssel uit Arnhem presenteerde zich met 50 andere Europese studentenbedrijven op de Slowaakse marktdag. Het bedrijf probeerde hun zelfbedachte product 'Knetterzeep' aan de man te brengen: een speciale zeep die knettert bij het handen wassen, om de hygiëne van kinderen te verbeteren. En met succes, de studenten mogen zich grote winnaar van het event noemen en ontvingen daarbovenop nog een prijs voor beste stand. Het is de eerste keer dat Nederland de overall prijs wint tijdens de International Trade Fair (ITF).
De studenten van 'Knetterzeep' doen mee aan een onderwijsprogramma van stichting Jong Ondernemen, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Volgens Cees Pille, directeur van Jong Ondernemen, is de ITF een van de spannendste en belangrijkste momenten van het jaar. "De studentondernemers zijn al maanden bezig met het opzetten van hun bedrijfje en dit is het moment om zich te presenteren aan het (internationale) publiek. De ITF is net als onze landelijke marktdagen een belangrijk onderdeel van het programma, waarin ook docenten en bedrijfsbegeleiders een prominente rol hebben."

0 reacties:

Een reactie posten