Subscribe Twitter

donderdag 17 februari 2011

Wecycle passeert mijlpaal 100 miljoen kilo elektrische apparaten

De Stichting NVMP heeft in 2010 meer dan 106 miljoen kilo elektrische apparaten en spaarlampen ingezameld en gerecycled. Dit is een stijging van bijna 30 procent en een mijlpaal voor de organisatie. Om deze extra glans te geven, wijzigt de Stichting NVMP vanaf vandaag haar naam in Wecycle.
De goede resultaten in 2010 zijn toe te schrijven aan meerdere factoren. Zo steeg de inzameling met name bij wit- en bruingoedwinkeliers. Meer dan 1.200 detaillisten hebben zich in 2010 geregistreerd voor exclusieve afgifte aan Wecycle. Wecycle heeft afgiftecontracten gesloten met alle gemeenten en een inzamelconvenant ondertekend met de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. De stijging in de inzamelresultaten is het meest zichtbaar bij groot witgoedapparaten (bijv. wasmachines, vaatwassers, magnetrons) en kleine elektrische apparaten. Met name voor de laatste categorie vraagt Wecycle extra om de aandacht: nog steeds verdwijnt hiervan zo'n twee kilo per persoon in de vuilnisbak, zo'n 33 miljoen kilo per jaar.
De Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten gaat voortaan verder onder de naam Wecycle. Onder deze naam voert de Stichting NVMP al geruime tijd succesvolle communicatiecampagnes en inzamelacties. De inzameldoelstellingen gaan naar verwachting flink omhoog als gevolg van komende wijzigingen in de Europese regelgeving. Door de naam Wecycle ook te koppelen aan de organisatie, wil Wecycle verder werken aan bekendheid en nog hogere inzamelresultaten realiseren. De naam Wecycle onderstreept tevens dat inzamelen en recyclen een gezamenlijke inspanning vergt van bedrijfsleven, overheid, gemeenten en consumenten.

0 reacties:

Een reactie posten