Subscribe Twitter

donderdag 25 november 2010

'Vieze vaatdoekjes voorgoed verleden tijd'

In Nederland krijgen per jaar, onder meer door vieze vaatdoekjes op het aanrecht, meer dan een half miljoen mensen een voedselvergiftiging met lichte tot soms zeer ernstige gevolgen. Mede door deze schrikbarende cijfers heeft Trint International BV uit Ede onlangs de handige en hygiënische Washplate ontwikkeld. De Washplate is een gepatenteerde ronde kunststof constructie waar het vieze vaatdoekje omheen wordt gespannen, waarna beide hun dagelijkse rondje meedraaien in de vaatwasser. Aangezien vaatdoekjes in de keuken vaak een bron van bacteriën zijn, is de Washplate vanuit hygiënisch oogpunt een ideale oplossing in de huishouding. Meer informatie over de Washplate, die binnenkort op de markt wordt gebracht, is terug te vinden op www.washplate.nl.
De Washplate wordt geleverd met een speciaal microvezeldoekje. Dit doekje wordt eenvoudig om de Washplate gevouwen. De Washplate heeft de maten van een standaardbord en kan dus met doekje en al gewoon achteraan in het rijtje borden in de vaatwasser worden geplaatst. Doordat het doekje uitgevouwen om de Washplate zit, kan het spoelwater vrijelijk langs het doekje stromen. Het vuil wordt van het doekje afgespoeld en alle actieve bacteriën worden zo verwijderd. Het resultaat is een schoon en prettig microvezeldoekje, dat steeds beter gaat werken naarmate het langer wordt gebruikt.
Normaal gesproken moeten vaatdoekjes in een wasmachine op hoge temperatuur gewassen worden. Er moeten dus een aantal doekjes worden opgespaard om samen gewassen te worden. Met de Washplate worden steeds twee doekjes afgewisseld. Eén wordt gebruikt op het aanrecht en één wordt gewassen in de vaatwasser. Er hoeven dus geen doekjes meer apart in de wasmachine. Dit bespaart tijd, geld en energie. Hierdoor is het beter voor het milieu én de portemonnee. Met de Washplate is het stinkende doekje op het aanrecht eindelijk voorgoed verleden tijd.

0 reacties:

Een reactie posten