Subscribe Twitter

maandag 29 november 2010

Huidirritatie grootste ergernis bij dagelijkse scheerbeurt Nederlandse man

Nat of droog scheren? Elke dag of alleen als het nodig is? Allemaal levensbepalende vragen, dus hielden Philips en Esquire magazine een uitgebreid onderzoek. Conclusie; 1,8 % van de ondervraagden heeft weleens een snor á la Chiel Montagne laten staan en 0,8% geeft aan weleens geschoren te willen worden door Gerard Joling. Aan huidirritatie ergert de Nederlandse man zich het meest bij de dagelijkse scheerbeurt.
Het welbekende scheermesje wordt nog steeds door de meerderheid van de Nederlandse mannen gebruikt. 55% gebruikt elke ochtend het scheermesje, 24% gaat voor snelheid met een elektrisch scheerapparaat en 21% combineert beide methodes. Onze Nederlandse man doet er alles aan om er elke dag weer op en top bij te lopen. Echter, de verschillende methodes brengen nog wel eens een probleempje met zich mee. Zo ondervindt 58,3% huidirritatie bij zijn dagelijkse scheerbeurt en bij 56,8% ontspringen sommige haartjes nog steeds de dans wat voor de nodige frustraties zorgt. Blijkbaar is er dus veel behoefte aan een scheerapparaat dat deze problemen voorgoed oplost.
In het huidige straatbeeld zien we steeds meer verschillende baardstijlen voorbij komen. Toch scheert 85,9% van de mannen zich nog steeds het liefst helemaal glad. Voornaamste redenen om er altijd goedgeschoren bij te lopen zijn een sollicitatie, een avondje stappen, een bruiloft of begrafenis of een date. Voor een afspraak met vrienden vindt men dit het minst belangrijk. De volle baard verliest duidelijk aan populariteit met slechts 1,4% die zijn volledige kin nog graag bedekt. Voor persoonlijke verzorging staat hygiëne altijd bovenaan het wensenlijstje. Echter 15% van de ondervraagden geeft aan het geen probleem te vinden hun scheerapparaat met iemand te delen.

0 reacties:

Een reactie posten