Subscribe Twitter

woensdag 15 september 2010

Composteerbare koffiebekers totaalwinnaar Koks! Innovatie Trofee 2010

De Composteerbare koffiebekers van Redbeans zijn tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn uitgeroepen tot totaalwinnaar van de Koks! Innovatie Trofee 2010. De publieksprijs was  voor de Schrijfsauzen voor chefs van King Cuisine. Daarnaast werden er in Apeldoorn categorieprijzen uitgereikt. De inzending van Redbeans werd in eerste instantie uitgeroepen tot winnaar van de Koks! Duurzaamheids Trofee 2010. Later maakte juryvoorzitter Nelleke Meinders bekend dat ook de totaalprijs werd toegekend aan de Composteerbare koffiebekers van Redbeans.
De voorzitter liet weten deze bekers een doorbraak te vinden naar andere producten die van soortgelijke materialen gemaakt kunnen gaan worden in de toekomst. Meinders: "De vinding kan een brede toepassing krijgen en is vooral geschikt voor ziekenhuizen en organisaties als de Nederlandse Spoorwegen. Het milieu is hier absoluut bij gebaat.''
In de categorie Food & Beverage wint Van Oordt PortionPack met de inzending: Zout met een verlaagd natriumgehalte. De helft van het zout is vervangen door alternatieve mineralen. Het zout wordt op de markt gebracht in sticks van één gram. Hiermee komt de producent tegemoet aan mensen die op hun bloeddruk moeten of willen letten. De jury is van oordeel dat deze sticks voor veel mensen een grote meerwaarde hebben. In het  juryrapport staat: "De smaak is erg goed, je proeft niet dat het natriumgehalte gehalveerd is."
De andere genomineerden in deze categorie waren: Schrijfsauzen voor chefs van King Cuisine (winnaar publieksprijs) en Vegetarische Krokante Bitterballen van chef-kok Thorwald Voss.
In de categorie hardware wint Coffee & Meals on Wheels, een inzending van Nescafé en Sortrans. Ze presenteren samen een wagen waarmee broodmaaltijden en warme dranken tegelijk aangeboden kunnen worden. Aan het bed of elders. In het juryrapport staat: "Voor de cliënt/ patiënt heeft deze toepassing een duidelijke meerwaarde. Nette uitstraling, efficiënt, gastvrij en eigen keuzevrijheid.''
Andere genomineerden in deze categorie waren: Energie uit lucht van Winterhalter Nederland en Snijplanksysteem van Homeij Oisterwijk.

0 reacties:

Een reactie posten