Subscribe Twitter

dinsdag 17 augustus 2010

Eén op de drie ouders geeft snoep of koek mee in de broodtrommel

Ongeveer één op de drie ouders geeft hun kinderen iets zoets mee naar school: in 32 procent van de broodtrommels van leerlingen zit koek of snoep. Dat blijkt uit onderzoek van Jumbo Supermarkten, uitgevoerd door Q&A Research BV, onder ouders van leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. De kindermaaltijd staat deze maand centraal bij Jumbo Supermarkten.
Ook op de boterham heeft zoet de voorkeur van leerlingen: het favoriete beleg is hagelslag, vlokken, muisjes, chocoladepasta, pindakaas of jonge kaas. Dat is ook wat ze meestal op hun boterhammen krijgen. Acht op de tien ouders let goed op wat ze hun kinderen meegeven naar school, een kleine twaalf procent maakt zich ernstig zorgen of hun kinderen wel gezond eten. Toch vermoedt slechts 2,5 procent dat hun kinderen regelmatig de lunch weggooien.
Opvallend is het verschil in broodtrommelgebruik tussen hoger en lager opgeleiden. Kinderen met lager opgeleide ouders kopen vaker hun lunch op school dan leerlingen met een hoger opgeleide ouder. Gemiddeld zorgt zeventig procent van de ouders ervoor dat hun kinderen een gezonde en verantwoorde lunch krijgen. Dat percentage ligt hoger onder hoog opgeleide ouders.
Fruit verdwijnt na de overgang naar de middelbare school grotendeels uit de broodtrommel. 87 procent van de basisschoolleerlingen krijgt fruit mee naar school, tegenover slechts 44 procent op de middelbare school. Ouders werd gevraagd of ze bekend zijn met de broodtrommelrichtlijn van hun kinderen: vier op de tien ouders weet dat de basisschool zo’n richtlijn heeft, de overige zestig procent is er niet mee bekend of geeft aan dat hun basisschool geen broodtrommelrichtlijn heeft.

0 reacties:

Een reactie posten